Over mij

Mijn naam is Femke Verschuur. Als jong meisje wilde ik dolgraag danseres worden. Als snel ging ik naar de vooropleiding van een dansacademie en heb daar ook mijn beroepsopleiding gevolgd, tot modern danseres.

Mede door de harde fysieke eisen waarmee dansers worden geconfronteerd wilde ik (ook) op een andere manier met mijn lichaam omgaan. Ik startte een yogaopleiding aan de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Uiteindelijk ben ik daar 5 jaar gebleven om verschillende opleidingen en cursussen te volgen.

Mijn ervaringen met hoogbegaafde jongeren en mijn werk als gezinscoach bij gezinnen waarbij sprake was van psychische problematiek, vormden in 2007 de motor om voltijds psychologie te gaan studeren aan de Radboud Universiteit. Ik ben afgestudeerd met een master in de Gezondheidszorg- en Neuropsychologie.
Ik vind dat machtig interessant en volg graag de ontwikkelingen op het gebied van neuropsychologie, trauma in het algemeen, en vroegkinderlijk- en chronisch trauma in het bijzonder. Toch mis ik in de psychologische benadering nog vaak de wederkerige invloed van ons lichaam en brein.

Dat bracht me bij TRE®. Een lichaamsgerichte methode – ontwikkeld door David Berceli – om stress, trauma en significante ervaringen te verwerken en waar nodig, los te laten. Ook staan de principes van de Polyvagaaltheorie van Stephen Porges centraal in mijn benadering: een neurobiologische onderbouwing van ons centrale stresssysteem. De Polyvagaaltheorie kent een sterke wetenschappelijke onderbouwing en vormt een heel mooie basis om ook je lichamelijke (stress)reacties te begrijpen en te veranderen. Dus ook als je al goed begrijpt hoe dingen in elkaar steken maar je lichaam (nog) niet meedoet zal je veel baat hebben bij Stressontlader!